Selvtilitt - mine følelser

Selvtilitt, hva er det egentlig? Er det noe vi er født med, eller er det noe man får menst man vokser opp? Hvordan skape større selvtilitt?

Selvtilitt er noe jeg tror vi får iløpet av årene. Du kan ha kjempe god selvtilitt, men så plutselig ikke ha noe, på grunn av noe som har skjedd med deg. Eller du kan ha kjempe dårlig selvtilitt, og så vokse den større ved å reise deg over den.
Jeg selv, har kjempe dårlig selvtilitt.  Jeg hater å treffe nye folk, og har nesten aldri noe å si i hverdagen. Om jeg treffer nye mennesker, så er jeg veldig sjenert. Jeg tørr ikke si noe, jeg er usikker på meg selv, og hva jeg bør gjøre. Om jeg skal klemme de, eller bare si hei. Det er venner av meg som sier at jeg må ta intiativet til å bare gjøre det, leve litt mere. Men jeg klarer det ikke. Jeg føler at det ser så dumt ut, om jeg plutselig gjorde noe jeg ikke pleier å gjøre, eller kanskje noen mener det er teit.

Grunnen til at jeg nesten ikke sier noe i hverdagen føler jeg at jeg er blitt lært til å gjøre. Jeg har en søster som snakker veldig mye, og en mor som ikke har det beste øret. Så jeg har på en måte vent meg  til å ikke snakke hjemme, på grunn av at jeg ikke skal bli irritert over at mamma ikke hører meg, eller fordi jeg skal bli overdøvet av min søster. Jeg føler også at jeg ikke har noe å si heller. At det er ikke er noe i uke dagen min som er verdt å nevne. Og her er jeg også redd. Jeg er redd for at folk mener at det jeg sier er meninsløst å si, eller at det ikke er noen som bryr seg om det jeg har å si. Og dermed sier jeg ikke noe.
Det er jo selvfølgelig en person jeg kan si alt til, en som jeg føler at hører på meg uansett om det jeg sier er dumt eller ikke. En jeg stoler på, en jeg kjenner. Men dette vil ikke si at jeg er helt trygg rundt henne. Jeg er fortsatt usikker på meg selv noen ganger sammen med henne. Jeg tenker noen ganger over om det jeg sa var veldig teit, om hun synes jeg er rar, og barnslig. 

Min selvtilitt er på bunnen i det meste, og noen ganger vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Men jeg tenker alltid at jeg skal komme meg forbi hinderet en gang i fremtiden, og at jeg skal klare meg.
Selvom jeg noen ganger føler meg veldig i det triste hjørnet. Men det hjelper alltid å fortelle det til noen. Det er ikke nødt å være på en blogg, der alle kan se det, jeg kan og skrive det ned i en dagbok, jeg føler at selvom det faktisk bare er jeg som leser den boken, så er det noen andre som leser den. 

Blogges <3

Ingen kommentarer


Sara
-09.09.2012 kl:19:24


flinke jentoooooooo <3 og du er verdens barnsligste, men det er jeg og, så da gjør det vel ikke noe? :D
Emma
-09.09.2012 kl:19:59


bra skrevet!
Laila
-09.09.2012 kl:20:13


Jeg synes det er flott at du skriver om det og setter ord på følelser. Det er noe som flere og flere har problemer med. Du er flink med ord, flink med hendene dine og du har hodet på rett plass! Bare det å vite sånne ting om seg selv viser at det er dybde i deg. Du er en flott jente! :-)

Selvtillit er noe alle har - i større eller mindre grad. Det varierer også hos de fleste av oss. Noen ganger er vi full av det, andre ganger er den helt på bånn. Det handler om å være trygg inni seg selv, kreve sin plass i verden og ikke bry seg for mye om hva folk tenker om en.

Jeg tror ikke at det som kommer fra deg er mer barnslig enn det du vil det skal være. Og barnslig er det lov å være hele livet! :-)

Ja - jeg kikker innom bloggen din av og til. Gøy å se hva du får til med forskjellige ting. Som det du har skrevet nå... :-)
Ida
-09.09.2012 kl:20:30


Utrolig bra skrevet!
MARTE SIVERTSEN
-09.09.2012 kl:22:26


kjempe bra skrevet! <3
♠Tuva
-09.09.2012 kl:23:28


Utrolig bra skrevet! Selv er jeg ganske lik deg innenfor dette emnet(blir kanskje litt feil å kalle det for et emne, men ja ... ). Selvtilliten min er helt på bunn og det er bare så mange ganger at jeg gråter bare av å se på meg selv i speilet. Men heldigvis har jeg en dagbok som de fleste hvor jeg skriver ned tanker og alt mulig rart! Takk og lov for at sånne fins!

Ikke vær redd for å skrive ned dine tanker her på bloggen eller i det hele tatt hverdagen din! Vi er her for deg uansett hva og vi liker å høre om hva som skjer i ditt flotte liv! <3
Anna Charlotte
-10.09.2012 kl:05:46


Sv: Tusen takk :D
Marta
-10.09.2012 kl:17:27


Bra skrevet , husk alt ordner seg til slutt !<3
Anna Charlotte
-10.09.2012 kl:20:00


Du må ikke være redd for å være deg selv, og si det du føler og tenker. Alle må få uttrykt følelsene sine og meningene sine. Og jeg tror ikke noen vil synes det er uinteressant det du har å si. Dette er viktige ting i hverdagen, og er ikke noe man burde være redd for. Det er fullt lov å være barnslig en gang i blant, jeg vil tro alle er det. Man er ikke voksen før man innrømmer at man er barnslig som det blir sagt. Jeg vet også at rar, er noen alle er på sine måter, noe som er positivt på mange måter ^^
oneblogoneworld by Ida
-11.09.2012 kl:15:05


Bra skrevet! Men du må være deg selv :-) Håper det går bedre etterhvert!
<3 SadafsWords
-11.09.2012 kl:18:58


Sykt bra skrevet <3
Ida Merete
-12.09.2012 kl:14:37


Utrolig bra skrevet!
Anette Johnsen
-12.09.2012 kl:21:09


du burde ikke være usikker, hvem trenger å være usikker hvis man er vakker både på utsiden og innsiden? <3

Skriv en ny kommentar